Streekmarkt Buurderij

Streekmarkt Buurderij

Onze streek is rijk aan streekproducten. In de nabije omgeving vind je zoveel lekkers. Buurderij Alkmaar verzamelt voor UPfest 20 lokale producenten voor een heerlijke streekmarkt. Kom shoppen en vooral ook lekker proeven en ontdek al het moois dat om de hoek wordt geproduceerd. Je had ze bijna met de fiets op kunnen halen.

VERS ETEN & DRINKEN
Wat goed is komt van Vers! Hét restaurant naast Alkmaar CS waar je wekelijks de boodschappen van Buurderij Alkmaar kan afhalen.

DE DUINTUIN
Groenten en fruit geteeld op eigen tuin in Heemskerk, uit het seizoen en onbespoten. Aangevuld met groenten van biologische en duurzame tuinders uit de regio.

BAKKERIJ RAAT
De goedlachse bakker Hein Raat is een echte ambachtsman en komt uit een bakkersfamilie met lange geschiedenis. Het leuke van de kleine bakkerij zijn de bakkers die voor het oog van de klant het deeg beslaan en de broden uit de ovens halen.

NEDER
Restaurant Neder in Alkmaar richt zich op het vinden en vieren van de smaak van Nederland. Brian en zijn team zoeken naar de beste ingrediënten en producten van eigen bodem en werken alleen met wat er binnen de landsgrenzen en aangrenzende wateren te vinden is.

AARD’G
Max van Aard’g uit Alkmaar vertelt je alles over waterkefir en kombucha. De frisdranken zijn het beste van beide werelden: gezond én lekker! Deze unieke dorstlessers zijn van nature heerlijk bruisend, volledig suikervrij en zonder kunstmatige toevoegingen.

DE PINDAKAASWINKEL
Pindakaas op het voetstuk dat het verdient! De lekkerste pindakaas van Nederland, met de hand gemaakt in Amsterdam en verkrijgbaar in tien verschillende smaken.

BIOBEE’S
In haar zero-waste winkeltje in Koedijk levert Tineke een bijdrage aan een schonere wereld en minder (plastic) afval. Daar maakt ze onder andere bijenwasdoekjes en katoenen groente/fruit- en broodzakken.

DE KLOMPENHOEVE
Op Zorgboerderij De Klompenhoeve in Egmond a/d Hoef worden heerlijk ambachtelijke en biologische producten met zorg bereid door begeleiders en cliënten. Van kaas, yoghurt, kwark tot het vlees van eigen dieren.

HEER IKIGAI
Om de hoek van Alkmaar zijn Linda, Marjo en Wendy in Stompetoren een voedselbos en een pluktuin gestart. Laat je inspireren om jouw omgeving verder te vergroenen.

CREA JAC
Vlechten met wilgentenen is een oude ambacht die Jac beheerst. De manden zijn prachtig om te zien en handig in gebruik. Jac laat graag de kunst van het vlechten zien.

IMKERIJ FLORENSIA
Imker Marco uit Ooterleek vertelt graag en met veel enthousiasme over zijn doel: het vergroten van de biodiversiteit. Proef de heerlijke honing en ontdek wat je nog meer met bijproducten kan.

PUUR NATUUR
Op haar moestuin in Alkmaar teelt Christa vele soorten groenten en fruit, die ze in haar keuken verwerkt tot jams en chutneys.

DE AMSTERDAMSCHE ZEEPFABRIEK
Toetsie uit Amsterdam maakt zepen van biologische oliën en vetten om mee te douchen. De zepen die de huid verzorgen geuren heerlijk door gebruik van eerlijke biologische etherische oliën.

DE KEUKEN VAN HET ONGEWENST DIER
Nicolle uit Amsterdam wierf nationale bekendheid met de kroket van Schipholgans. Met “de Keuken van het Ongewenst Dier” verkoopt zij producten van ongewenste diersoorten. Door de keuken wordt een statement gemaakt van de absurditeit in de wijze van vleesproductie en maatschappelijk niet aanvaarde dieren.

BON BOL CHOCOLADE
Met de chocolade van de Chocolatemakers maakt Frank in Warmenhuizen bonbons, truffels en chocoladefiguren. De chocolade wordt met ‘single origin’ bonen gemaakt die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren, voor deze bonen wordt een hogere prijs betaald zodat de boeren een leefbaar inkomen verdienen.

LAND VAN ONS
Land Van Ons is een burgercollectief. Als coöperatie koopt Land van Ons landbouwgrond namens de deelnemers. Op dit land wordt de biodiversiteit en het landschap hersteld. Pachters kunnen rendabel boeren. Meedoen is makkelijk. Ruim 21.000 deelnemers gingen je voor. Ben jij de volgende?

BROUWERIJ LEEGHWATER
Brouwerij Leeghwater uit De Rijp brouwt op ambachtelijke wijze kwalitatief hoogstaande en verrassende bieren met aandacht voor de regio en met minimale impact op natuur en milieu. Er wordt samengewerkt met brouwerijen waar de eigen recepten in grotere volumes gebrouwen worden.

HERENBOEREN DUINSTREEK
Herenboeren Duinstreek is een groep mensen uit de omgeving van Alkmaar, Bergen en Heiloo die samen een eigen boerderij hebben opgericht. Ze pachten door gezamenlijk grond en hebben een boer aangesteld.
Ze zijn mede-eigenaar van de boerderij en nauw betrokken bij de productie van hun voedsel waarmee 500 monden gevoed worden.

APPEL VAN OPA
In de Noord Hollandse boomgaarden waar Rogier van Appel van Opa de appels plukt staan de oude appelrassen. De smaak, daar is het Appel van Opa om te doen. De plukrijpe appels worden in de herfst geoogst en ter plekke met de mobiele sappers verwerkt tot appelsap.

PLUKTUIN VAN GEESJE
Bij het recreatiegebied Geestmerambacht vind je Yoram en Sarai met de Pluktuin van Geesje. Op 2 hectare worden fruit- en notenbomen gecombineerd met kleinfruit. Tussen de bomenrijen worden groenten, bloemen en voedergewassen verbouwd. Het houden van schapen en varkens, en in de nabije toekomst dubbeldoelkippen, draagt bij aan het sluiten van de kringlopen.

Van: Buurderij Alkmaar

Rolstoeltoegankelijk

Taalvriendelijk

Informatie

15 januari
doorlopend tussen 11:00 – 17:30 uur