Upschool

Het festival met gratis workshops in jouw klas

Duurzaamheid, klimaatadaptie, circulaire economie, je ecologische voetafdruk, de opwarming van de aarde… We lezen en horen er van alles over. Het is al jarenlang een hot topic (letterlijk): we staan voor enorme ecologische uitdagingen. Grote issues, waar we allemaal als individu ons steentje aan moeten en kunnen bijdragen: maar het is vaak te abstract. Tot nu!

kinderen zijn de burgers van de toekomst

Daarom bieden wij – in samenwerking met Hart op Groen – kosteloos toe duurzaamheidsworkshops aan bij jou op school! Tijdens deze muzikale, groene workshops gaan de ervaren workshopdocenten en muzikanten Michiel Hoogendijk en Alan Dos Santos met je klas aan de slag. Zingend, spelend en dansend leren de kinderen over afval: we oefenen met scheiden, we bekijken het plastic recycleproces en we gaan in op hoe je afval kunt minderen. Michiel brengt voor de onderbouw zijn piano op skelterwielen mee naar school. Voor de bovenbouw komen Michiel en Alan samen met de klassen onderzoeken welke muziek er in kliko’s, blikjes en flesjes zit. Het thema kan eventueel in de klas worden uitgebreid met het gratis afvalspel.

Alvast een muzikaal percussie voorproefje voor de klas vind je op hun pagina van percussie op afval.

praktische informatie

De workshop duurt ongeveer 45 minuten en er doet één klas mee per workshop. Om de workshop uit te voeren is er enkel een ruimte nodig die geen geluidsoverlast geeft voor andere klassen, de rest regelen wij. De workshops kunnen gepland worden op schooldagen in de eerste drie weken van november (31 okt t/m 4 nov, 7 t/m 11 nov en 14 t/m 18 nov) en de eerste week na de kerstvakantie (9 t/m 13 jan).

UP naar een groenere wereld, tot in de klas en bij UPfest!

GREEN UP YOUR LIFE

UPfest is een (gratis toegankelijk) festival op zondag 15 januari 2023 in de Grote Kerk van Alkmaar. Het festival biedt (gratis of super kleine bijdrage) workshops voor kinderen en volwassenen, toe en inspirerende lezingen en discussies, mooie films om naar te kijken, muziek, entertainment en lekkers om te proeven, met als doel: duurzaamheid niet opdringen, maar leuk en laagdrempelig maken.

Aanmelden

Wil jij dit in je klas? Stuur dan een mailtje naar info@upfest.nl met je voorkeursdata en aantal klassen, dan gaan wij aan de slag met het plannen. Mochten bovenstaande data allemaal niet kunnen, maar ben je wel enthousiast? Laat ook dat even weten in de mail, dan kijken we naar mogelijkheden.

of mail naar info@upfest.nl