Aan het lijntje

Foto: Keith Montgomery

Aan het lijntje

De warme maanden zijn in aantocht… tijd voor de zomergarderobe! Kom lekker neuzen voor een nieuwe zomeroutfit tussen de tweedehands kleding die zigzag verspreid aan de waslijn in de kerk hangt. Met mooie outfits van de kringloopboulevard geven we kleding een tweede leven. Duurzaam shoppen dus.

De groene draad van vandaag? Kringloopwinkels zijn helemaal niet oud en stoffig. Als je goed snuffelt, vindt je er de hipste outfits, designer jasjes en weer-terug-in-de-mode-jurken. En dat is niet alleen duurzaam, maar ook stukken goedkoper. Bezoek dus eens vaker de kringloop in plaats van alles nieuw te kopen…

En ook aan de kinderen is gedacht: jij lekker shoppen, en zij vermaken zich met Oudhollandse spelletjes rondom kleding waarmee ze een leuk prijsje winnen:

  • Spijkerbroektrekken
    Oudhollands vintage. Denim is een van de sterkste stoffen en gaat makkelijk een tweede of derde leven mee. Probeer er maar eens elk aan een broekspijp te trekken, wie is als eerste over de streep?
  • De Kringloop Estafette
    Kijk eens wat een toffe kleding je allemaal bij de kringloop kunt vinden. Gooi je mandje vol, haast je naar de kassa en hang het thuis weer netjes in de kast…
  • Ezeltje prikje, kleding stikje
    Een gat in je broek of een knoop los van je favoriete blouse? Met een lapje of stiksel gaat het zo nog jaren mee! Hoe netjes kun jij kleding repareren?

Duurzaamheidsprogramma
‘Aan het lijntje’ is onderdeel van het duurzaamheidsprogramma dat De Grote Kerk Alkmaar deze zomer presenteert, waarin ze aandacht willen vragen voor de manier waarop we met de natuur en de wereld omgaan. Centraal hierin staat het kunstwerk I Wan’na Be Like You van Persijn Broersen en Margit Lukács die op deze dag (26 mei) voor het laatst te zien is op het hoogkoor.

Mogelijk gemaakt door: Grote Kerk Alkmaar

   

Rolstoeltoegankelijk

Taalvriendelijk

Informatie

Zondag 26 mei tussen 11:00 – 13:00 uur
Grote Kerk, Alkmaar