Festival UPfest presenteert pop-UP evenementen

Het succesvolle festival UPfest dat afgelopen januari haar eerste editie in de Grote Kerk Alkmaar had, presenteert dit najaar drie pop-UP evenementen rondom het thema ‘green up your life’. Met een ludieke Warming-UP en een toffe sinterklaas- en kerstspecial daagt het festival Alkmaarders uit om dit najaar op een leuke manier aan de slag te gaan met circulariteit en duurzaamheid.

Warming-UP
Op 4 november ben je op de Noorderkade plots onderdeel van een ludieke warming-UP. De koude wintermaanden komen in zicht, tijd om de verwarming hoger te zetten. UPfest neemt je met een knipoog mee in andere manieren van warm worden. En met een mega waslijn kriskras verspreid over het Ringersplein kun je meteen even jouw nieuwe wintergarderobe scoren. Of nou ja nieuwe, met mooie outfits van de kringloopboulevard geven we kleding een tweede leven. Dat wordt duurzaam shoppen dus.

UPcycle Sint
De avond van 21 november komen ouders naar Ekoplaza Alkmaar voor een heerlijke stuif-in sinterklaasavond. Een avond waarop we deze eeuwenoude traditie verduurzamen. Ruil speelgoed, leer duurzaam kadootjes inpakken, breng een bezoekje aan de speelgoeddokter en maak chocolademelk en pepernoten met lokale ingrediënten.

Pick-UP Kerst
En op 30 december ruil je jouw kerstpakket tijdens ‘Het Kersthuis’ in de sfeervolle Grote Kerk van Alkmaar. Een speciale ‘recycle jouw kerstpakket’ middag. Kom de producten ruilen die je toch niet gaat eten, of doneer de dinerkaarsen die net niet jouw kleur hebben en kies er iets anders lekkers of moois voor uit.

UPfest is initiatief van Stichting Boven het Maaiveld, Els Schipper en DOSS Event Support. De pop-UP evenementen zijn gratis toegankelijk en worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar en EkoPlaza Alkmaar.