Foto: Keith Montgomery

Duurzaam shoppen in Grote Kerk Alkmaar

Festival UPfest presenteert op zondag 26 mei het gratis toegankelijke pop-up evenement ‘Aan het lijntje’. In de Grote Kerk Alkmaar kunnen bezoekers deze zondagochtend gratis tweedehands kleding shoppen. Voor de kinderen zijn er ludieke spelletjes rondom kleding te doen.

De warme maanden zijn in aantocht… tijd voor de zomergarderobe! Kom lekker neuzen voor een nieuwe zomeroutfit tussen de tweedehands kleding die zigzag verspreid aan een waslijn in de kerk hangt. Met mooie outfits van de kringloopboulevard geven we kleding een tweede leven. Duurzaam shoppen dus.

En ook aan de kinderen is gedacht: jij lekker shoppen, en zij vermaken zich met Oudhollandse spelletjes in een nieuw jasje. Alle spelletjes gedaan? Dan krijg je een leuk presentje.

Duurzaamheidsprogramma
‘Aan het lijntje’ is onderdeel van het duurzaamheidsprogramma dat De Grote Kerk Alkmaar deze zomer presenteert. Centraal hierin staat het kunstwerk I Wan’na Be Like You van Persijn Broersen en Margit Lukács die op deze dag (26 mei) voor het laatst te zien is op het hoogkoor.

‘Aan het lijntje’ is een project onder de paraplu van UPfest, van Stichting Boven het Maaiveld en wordt mogelijk gemaakt door Grote Kerk Alkmaar. Het event op 26 mei tussen 11:00 – 13:00 uur is gratis toegankelijk.