Presentator Maurice Lede daagt Alkmaarders uit

Ga met hem groene challenges aan van festival UPfest

Speciaal voor het nieuwe festival UPfest op 15 januari in de Grote Kerk Alkmaar daagt presentator Maurice Lede iedereen de komende maanden uit om samen met hem groene challenges aan te gaan. De challenges worden online gelanceerd op de socialmediakanalen van UPfest en op upfest.nl. Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot.

Maurice Lede is bekend als presentator van onder andere 3 op Reis en Het Klokhuis en winnaar van Het Perfecte Plaatje in 2022 en heeft zijn roots in Alkmaar liggen. In december en januari lanceert hij elke week een nieuwe challenges rondom het thema ‘green up your life’. 

Koffiebekerchallenge

In de koffiebekerchallenge daagt Maurice je uit om in plaats van een wegwerpbeker een herbruikbare (thermos)beker mee te nemen bij het afhalen van koffie of thee. Elke dag worden er 5 miljoen wegwerpbekers gebruikt, tijd om daar verandering in te brengen. Daarnaast is er de ‘verpakkingsvrije boodschappen challenge’ en de ‘koop lokaal’ challenge. Speciaal voor kinderen is er de ‘snoepwinkel-challenge’. 

In de maanden december en januari kunnen mensen meedoen met de challenges. Houdt de kanalen van UPfest in de gaten om de challenges te volgen. Onder de deelnemers die hun challenge(s) op Facebook of Instagram delen met #upfest worden mooie prijzen verloot. Meedoen kan tot en met 31 januari 2023.

Over UPfest

Op zondag 15 januari landt het fonkelnieuwe festival UPfest in en om de Grote Kerk in Alkmaar. UPfest is een gratis festival voor het hele gezin met theater en kunst, toffe workshops, inspirerende lezingen en films, lokaal lekkers en een grote portie doen in het thema ‘green up your life’.

UPfest is een festival van Els Schipper, DOSS Event Support en Stichting Boven het Maaiveld. In samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, SDG Nederland, El Kombi Sup, Buurderij Alkmaar, Hart op Groen, Gejut, Filmhuis Alkmaar, Studio Duurzaam Wonen, Museum Broekerveiling en Karavaan en met steun van Gemeente Alkmaar, Victoriefonds en de Haëlla Stichting.