De grootste afvalbeat van Nederland op festival UPfest

15 januari voor de Grote Kerk Alkmaar

*Tromgeroffel*

Tijdens het splinternieuwe festival UPfest op 15 januari 2023 vindt ‘de grootste afvalbeat van Nederland’ plaats. Onder bezielende leiding van percussionist Alan dos Santos – alias Nosso Groove – en in samenwerking met Hart op Groen en zoveel mogelijk inwoners, wordt Alkmaar muzikaal op zijn kop gezet.Iedereen is welkom, ervaring is niet nodig. Dus trommel ouders, vrienden, broers en zussen, familie en buurkinderen op en help mee het record te zetten. Dat wordt een heerlijk kabaalfeest. Onder de deelnemers worden mooie prijzen verloot. Dus: verzamel iedereen om je heen, neem lege flesjes, blikjes of ander afval mee waarop je herrie kunt maken en kom op 15 januari naar UPfest.


UPschool
In de maanden voorafgaan aan UPfest vinden er op Alkmaarse scholen UPschool plaats: muzikale duurzaamheidsworkshops rondom recyclen. Leerlingen ontdekken welke muziek er in kliko’s, blikjes en flesjes zit. Ook deze leerlingen zijn uitgenodigd mee te doen aan ‘de grootste afvalbeat van Nederland’ op 15 januari.

‘De grootste afvalbeat van Nederland’ vindt plaats op zondag 15 januari van 14:30-15:00 uur voor de Grote Kerk in Alkmaar. Deelname is gratis. Meer informatie vind je op de pagina van de grootste afvalbeat van Nederland.

Over UPfest
Op zondag 15 januari landt het fonkelnieuwe festival UPfest in en om de Grote Kerk in Alkmaar. UPfest is een gratis festival voor het hele gezin met theater en kunst, toffe workshops, inspirerende lezingen en films, lokaal lekkers en een grote portie doen in het thema ‘green up your life’.

UPfest is een festival van Els Schipper, DOSS Event Support en Stichting Boven het Maaiveld. In samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, SDG Nederland, El Kombi Sup, Buurderij Alkmaar, Hart op Groen, Gejut, Filmhuis Alkmaar, Studio Duurzaam Wonen, Museum Broekerveiling en Karavaan en met steun van Gemeente Alkmaar, Victoriefonds en de Haëlla Stichting.