GREEN UP YOUR LIFE

Hét festival waar fun en
positive impact samenkomen

Programma

Fermenteren kun je leren

Het oer-Hollandse, en vooral oer-Alkmaarse restaurant Neder neemt je mee in de wereld van het fermenteren!

In een korte workshop geeft chefkok Brian Luikel jou een introductie op het boeiende proces van fermenteren, ga je proeven van allerlei gefermenteerd lekkers én ga je zelf aan de slag. En natuurlijk neem je jouw vers gefermenteerde groente mee naar huis zodat je later nog eens kunt nagenieten.

Fermenteren is een oeroude manier van conserveren, maar weer helemaal hip & happening. En super duurzaam, want niet alleen gooi je minder voedsel weg, ook kun je het jaarrond genieten van lokaal geteelde groentes!

Door: Brian Luikel, Restaurant Neder

Rolstoeltoegankelijk
Taalvriendelijk
Streekmarkt Buurderij

Onze streek is rijk aan streekproducten. In de nabije omgeving vind je zoveel lekkers. Buurderij Alkmaar verzamelt voor UPfest lokale producenten voor een heerlijke streekmarkt. Kom shoppen en vooral ook lekker proeven en ontdek al het moois dat om de hoek wordt geproduceerd. Je had ze bijna met de fiets op kunnen halen.

Van: Buurderij Alkmaar
Met: (deze lijst wordt nog uitgebreid)

 • De Amsterdamsche Zeepfabriek
 • Keuken van het Ongewenst Dier
 • Bon Bol Chocolade
 • Restaurant Neder
 • Puur Natuur
 • Lukies Drinks
 • Brouwerij Astronaut
 • Duintuin
 • Utopia Hoeve, Theo
 • Herenboeren Duinstreek
 • Pluktuin van Geesje
 • Imkerij Martijn Kort
Rolstoeltoegankelijk
Taalvriendelijk
Cardboarders

Doe op UPfest lekker mee met de Cardboarders. Van kartonnen dinosaurussen tot sokpoppenkaraokem er is een flinke dosis out-of –the-box-fantasie nodig om het te bedenken. Ze maken samen met jou hun kartonnen objecten en nemen alles niet te serieus. Ze improviseren in het maken van kostuums, verhalen vertellen, straattheater en spellen. En jij doet gezellig mee.

Door: Cardboarders

Rolstoeltoegankelijk
Taalvriendelijk

Challenges

Challenge #4: Koop lokaal

UPfest CHALLENGE #4: Koop lokaal 📍
Maurice Lede gaat samen met jou de uitdaging aan om producten lokaal te kopen! Want zeg nu eerlijk, hoe leuk is het om van een lokale ondernemer of boer te kopen? Zo help je elkaar én de wereld. Ga jij ook op ontdekking bij jou in de buurt?
Plaats een foto, story of reel van jou tijdens de challenge en gebruik #upfest en tag ons (@upfest.alkmaar) in het onderschrift. Op 31 januari maakt UPfest de winnaars bekend en delen we prijzen uit zoals gratis je eigen snoeppot vullen, een foodpakket van Buurderij Alkmaar, kaartjes voor een theatervoorstelling in Theater De Vest, een lunch voor twee personen bij SOEPP of een herbruikbare koffiebeker van El Kombi SUP.
#kooplokaal #lokaleondernemers #upfestchallenge #upfest

Challenge #3: Verpakkingsvrije boodschappen

UPfest CHALLENGE #3: Verpakkingsvrije boodschappen 🍎
Maurice Lede gaat samen met jou de uitdaging aan om verpakkingsvrij boodschappen te doen! Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt best mee! Neem je eigen verpakkingen mee en vullen maar! Probeer jij het ook eens?
Plaats een foto, story of reel van jou tijdens de challenge en gebruik #upfest en tag ons (@upfest.alkmaar) en Maurice in het onderschrift. Op 31 januari maakt UPfest de winnaars bekend en delen we prijzen uit zoals gratis je eigen snoeppot vullen, een foodpakket van Buurderij Alkmaar, kaartjes voor een theatervoorstelling in Theater De Vest, een lunch voor twee personen bij SOEPP of een herbruikbare koffiebeker van El Kombi SUP.
#verpakkingsvrijeboodschappen #boodschappen #upfestchallenge #upfest

Challenge #2 voor kids: De snoepwinkel

UPfest KINDERCHALLENGE: Snoepscheppen zonder zak 🍬
Spekjes, dropveters en kauwgomballen… Wie houdt er niet van snoepscheppen? Zo’n puntzak vullen met allerlei verschillende snoepjes is super leuk, maar zonde van het plastic! Maurice Lede daagt je uit om plasticvrij te snoepen door je eigen snoeppot te vullen in plaats van een puntzak. Doe jij mee met de challenge?
Plaats een foto, story of reel van jou tijdens de challenge en gebruik #upfest en tag ons (@upfest.alkmaar) in het onderschrift. Op 31 januari maakt UPfest de winnaars bekend en delen we prijzen uit zoals gratis je eigen snoeppot vullen, een foodpakket van Buurderij Alkmaar, kaartjes voor een theatervoorstelling in Theater De Vest, een lunch voor twee personen bij SOEPP of een herbruikbare koffiebeker van El Kombi SUP.
#snoepscheppen #snoep #upfestchallenge #upfest

Upschool

PERCUSSIE OP AFVAL IN DE KLAS

Kinderen zijn de burgers van de toekomst. Daarom bieden wij – in samenwerking met Hart op Groen – kosteloos toffe duurzaamheidsworkshops aan bij jou op school! Tijdens deze muzikale, groene workshops gaan de ervaren workshopdocenten en muzikanten Michiel Hoogendijk en Alan Dos Santos met je klas aan de slag. Zingend, spelend en dansend leren de kinderen over afval: we oefenen met scheiden, we bekijken het plastic recycleproces en we gaan in op hoe je afval kunt minderen.

NIEUWS

UPfest presenteert ‘De Grote Kerstruil’ op 30 december

Festival UPfest presenteert op zaterdagmiddag 30 december een speciaal pop-up evenement ‘De Grote Kerstruil’. In het sfeervolle decor van Het Kersthuis in de Grote…

Festival UPfest presenteert een (h)eerlijke sinterklaasavond


Festival UPfest presenteert dit najaar pop-UP evenementen rondom het thema ‘green up your life’. Op dinsdagavond 21 november is dat een stuif-in sinterklaasavond speciaal…

Festival UPfest presenteert pop-UP evenementen

Het succesvolle festival UPfest dat afgelopen januari haar eerste editie in de Grote Kerk Alkmaar had, presenteert dit najaar drie pop-UP evenementen rondom het…